top of page

Ik ben Martine Moens. Als jong meisje wist ik al dat ik juf wilde worden. Mijn moeder was juf en dat wilde ik ook. Nu jaren later sta ik niet voor de klas zoals in mijn meisjesdromen, maar werk ik met heel veel plezier in mijn praktijk. Ik geniet ervan om samen met kinderen op zoek te gaan naar manieren waarmee het rekenen wel lukt of de spelling inzichtelijk wordt.

 

Na de opleiding voor leraar basisonderwijs heb ik gewerkt als docent 'Nederlands als tweede taal' voor volwassenen. Hierna heb ik de opleiding 'Remedial Teaching basisonderwijs' gedaan. Ik begeleid kinderen uit groep 1 tot en met 8 op het gebied van o.a. rekenen, spelling, schrijven en lezen en kinderen uit het voortgezet onderwijs met rekenen. Verder begeleid ik volwassenen die moeite hebben met lezen, spellen en rekenen en volwassenen die Nederlands willen leren.

In de afgelopen jaren kwam het steeds vaker voor dat kinderen niet genoeg hadden aan de geboden ondersteuning. Ik merkte dat er factoren waren die de ontwikkeling belemmeren. Via 'Leerproblemen de baas' heb ik ontdekt welke invloed het visuele systeem, primaire reflexen en lateralisatie hebben op het leerproces. Zo ben ik visueel trainer geworden en heb ik RMT 1,2 en 3 gevolgd voor reflexintegratie. Ook het Bal-A-Vis-X programma gebruik ik met veel plezier.

Ik blijf me verder ontwikkelen door het lezen van vakliteratuur en het volgen van studie-avonden en trainingen.

Bewegen, zien en leren komen zo bij elkaar. Dit maakt de begeleiding zo leuk en afwisselend en vooral effectiever.

WIE BEN IK?

bottom of page